Terminstart

Gosskörens hösttermin är i full gång. Som vanligt har konsertkören haft upptaktshelg på Styrsö där höstterminens repertoar övades enligt ett intensivt men välbeprövat schema. I pauserna njöt gossarna och herrarna av avkylande bad och intensiva fotbollsmatcher. Till och med amerikansk fotboll introducerades – överraskande nog utan kroppsskador. Vid sidan av sedvanliga recept som chokladpudding med hallon och grädde, avnjöts även nya maträtter. Vinnaren var Zorans kyckling i ugn med grönsaker som flera korister rankade som bästa maträtt hittills. Ett stort tack till er alla och särskilt Birgitta Eskilsson som hjälpte till med matinköp, matlagningen och allt annat praktiskt. Det betyder så mycket!

Armbrytning.webEfter lägret är gossarna och herrarna tillbaka i våra övningslokaler på Sten Sturegatan 1B där klangen av stark gosskörssång stiger genom de öppna fönstren och försvinner i stadens sensommarkväll på tisdagar och torsdagar. Smorzando, skulle aspirantgossarna sagt, som även denna termin fortsätter att lära sig lite italienska, musikteori och framförallt notläsningens ädla konst.
Sommaren har bjudit på en och annan överraskning och två förre detta gossar har nu anslutit till herrkören. Trots denna märkbara förlust har konsertgossarnas led expanderat och körledaren befarar notställsbrist.
Även Preparand- och Aspirantgossar har återvänt efter sommaren.
Hjärtligt välkomna alla nya och gamla korister till en ny sångtermin!

Inese