Göteborgs Gosskör sjunger in Julen 24 dec kl 9.00 i Katolska kyrkan

Göteborgs Gosskör och Den Vulkaniska Flickkören sjunger in Julen i Katolska kyrkan vid Heden 24 december kl 09.00.

Ta med dina vänner eller slink in själv och börja julafton på rätt sätt, med äkta gosskörsång av fint märke! Gudstjänsten är inspirerad av den engelska klassiska julaftonsgudstjänsten “A festival of nine lessons and carols” som varje år samlar tusentals i de anglikanska kyrkorna. Det är julsånger varvat med julevangeliet och lite församlingssång. Det tar under timmen och avslutas med Hallelujakören ur Messias av G. F. Händel. Kom i mycket god tid – det brukar bli knökfullt. Fri entré, kollekt.

Dirigent Maria Forström

Orgel Lukas Arvidsson

Luciakonsert i Katolska kyrkan torsdag 12 dec kl 19.00

Göteborgs Gosskör och den Vulkaniska Flickkören bjuder till en stämningsfull och fridfull kväll på Luciaafton med både medeltida klanger, engelska carols och klassiska julsånger på programmet. Konserten arrangeras i samarbete med S:ta Elisabeths folkhögskola – en ny tradition sedan förra året.

Den Vulkaniska Flickkören består av ett dussin flickor i ålder 18-25 år som tränas av operasångerskan och dirigenten Maria Forsström. Flickorna medverkar med stadens kanske vackraste och mest välklingande luciatåg med levande ljus och klara stämmor. Stjärngossar i rader utlovas. Garanterat stressfritt och skönt. Gratis entré, kollekt.

Kaffe för alla efteråt i Astridsalen i församlingshemmet bredvid kyrkan.

Orgel: Lukas Arvidsson
Dirigenter: Maria Forsström och Nóra Abaffy